Συχνές Ερωτήσεις

Πως μπορώ να ζητήσω προσφορά ή να παραγγείλω ;

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει μια φόρμα προσφοράς όπου αναγράφονται οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία για την κατασκευή των
PCB σας. Μπορείτε να την συμπληρώσετε και να μας την στείλετε online.
Τι τύπου αρχεία μπορώ να στείλω για την παραγωγή;
RS274-X Gerber είναι τα αρχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των PCB. Όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα για τυπωμένα κυκλώματα έχουν έξοδο αποθήκευσης Gerber αρχείων. Χρειάζεται ένα αρχείο Gerber για κάθε layer (χαλκού, μάσκας, τοπογραφικού) . Εκτός από τα δεδομένα Gerber χρειαζόμαστε ακόμα το Excellon αρχείο (NC drill) για το άνοιγμα των οπών. Περιέχει όλες τις διαμέτρους και τις θέσεις των οπών του PCB σας.

Θα πρέπει να ελέγξω τα Gerber file μου πριν τα στείλω για παραγωγή;
Καλό θα ήταν να ελέγχετε τα αρχεία σας, προτού τα στείλετε σε εμάς, με κάποιο gerberviewer. Aυτό θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τυχών λάθη που έχουν προκύψει κατά την εξαγωγή. Για τον έλεγχο των Gerber files μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το gerberviewer από εδώ.
Μπορώ να στείλω αρχεία εικόνας bmp, tiff, jpeg;
Όχι γιατί τα αρχεία αυτά είναι για επεξεργασία εικόνας και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή.

Στο σχέδιο μου υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να αφαιρεθούν ή να κοπούν με διαφορετικό τρόπο όπως γωνιές, κύκλοι, σχισμές.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα αυτά γίνονται με κοπή router.
Σε πόσες ήμερες μπορώ να έχω την παραγγελία μου;
Η παραγγελία μπορεί να εκτελεστεί σε 10-20 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία παραγγελίας, ανάλογα με την επεξεργασία και την ποσότητα.

Μπορώ να παραγγείλω μικρές ποσότητες και δείγματα ;
Βεβαίως, δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα και τα δείγματα. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μειώνετε η ποσότητα αυξάνετε το κόστος.
Αναλαμβάνετε εκτός από την κατασκευή της πλακέτας, σχεδίαση και μοντάρισμα ;
Ναι συνεργαζόμαστε με έμπειρους τεχνικούς που μπορούν να σχεδιάσουν το κύκλωμα και να μοντάρουν τα υλικά.

Έχω μία πλακέτα με τα υλικά της (ή χωρίς υλικά) αλλά δεν έχω τα ηλεκτρονικά σχέδια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προχωρήσετε σε παραγωγή;
Αρχικά θα πρέπει η πλακέτα να ξανασχεδιαστεί σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να έχουμε το κύκλωμα σε ηλεκτρονική μορφή και να βγάλουμε τα φιλμ που χρειάζονται για την παραγωγή. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς, αναλαμβάνουμε την σχεδίαση εμείς.
Έχω υλικά επιφανειακής στήριξης και θα χρειαστώ stencil για την κόλληση των εξαρτημάτων. Μπορείτε να το προμηθεύσετε;
Ναι , αλλά θα χρειαστούμε το αρχείο του stencil (paste) .

Δέχεστε αρχεία postscript (*.ps) , (*.eps), coral draw;
Ναι, δεχόμαστε αυτούς τους τύπους αρχείων,οι οποίοι μας δίνουν την δυνατότητα να βγάλουμε μόνο το φίλμ του κυκλώματος αλλά όχι το αρχείο τρυπήματος. Γι΄αυτό θα πρέπει να σημειώσετε τις διαμέτρους των τρυπανιών πχ. χρωματίζοντας τα αντίστοιχα σημεία. Αυτή είναι βασική διαφορά με τα αρχεία Gerber που παρέχουν όλες τις πληροφορίες του τυπωμένου κυκλώματος.
Τι είναι το scoring (v-cut) και τι το router;
Τo scoring είναι η μέθοδος κοπής με ειδικά δισκάκια, κατά την οποία χαράζουμε το πάνελ στον άξονα Χ,Υ στην πάνω και στην κάτω πλευρά του υλικού. Η μέθοδος βοηθάει ώστε να γίνετε ευκολότερα το μοντάρισμα αφού δουλεύετε με μία μεγαλύτερη επιφάνεια με πολλαπλές αναπαραγωγές.
Η μέθοδος κοπής με router γίνετε με ειδικό κονδύλι σε CNC μηχάνημα για να κόψουμε ειδικά σχήματα, εσωτερικά ή εξωτερικά του σχεδίου, σχισμές, κύκλους, γωνίες κτλ.

Αν σας φέρω τα σχέδια εκτυπωμένα σε χαρτί μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;
Όχι. Πλέον η δυνατότητα φωτογράφησης από χαρτί σε φιλμ, το οποίο απαιτείται για την παραγωγή, δεν είναι εφικτή.
Πως μπορώ να παραλάβω την παραγγελία μου;
Μπορείτε να παραλάβετε από την έδρα μας ή να σας στείλουμε την παραγγελίας σας με courier, μεταφορική ή ΕΛΤΑ.